Mobile down

ΛΕΥΚΑΝΣΗ ΔΟΝΤΙΩΝ

 

Ένα λευκό χαμόγελο είναι ο καλύτερος τρόπος για να κερδίζουμε τις πρώτες εντυπώσεις! Τα λευκά δόντια μας ανεβάζουν τη διάθεση, την αυτοπεποίθηση, την ψυχολογία και φυσικά, μας προσδίδουν γοητεία και ομορφιά! 

Η λεύκανση δοντιών είναι ίσως, η πρώτη τεχνική της αισθητικής οδοντιατρικής, που εφαρμόστηκε με επιτυχία στο Hollywood, με σκοπό να δημιουργεί υπέροχα, λαμπερά και ακαταμάχητα χαμόγελα!

Στο Samos Dental Experts, η λεύκανση των δοντιών, πραγματοποιείται με KTP Laser, όπου αποτελεί έναν πολύ δυναμικό, σύγχρονο, γρήγορο, αποτελεσματικό και ταυτόχρονα ασφαλή τρόπο λεύκανσης.

 

Το KTP Laser που διαθέτουμε, είναι τελευταίας τεχνολογίας Laser, εξειδικευμένο για λεύκανση δοντιών. Είναι ένας από τους πιο  αποτελεσματικούς τρόπους για να αποκτήσετε λευκό χρώμα στα δόντια σας, οποιοσδήποτε και αν ήταν ο αρχικός τόνος χρώματος των δοντιών σας, ακόμη και σε πολύ σκούρα.

 Υπάρχει και η τεχνική που συνδυάζει λεύκανση με KTP Laser  και home bleaching στο σπίτι με νάρθηκες, όταν το ζητούμενο είναι το εκτυφλωτικό λευκό!

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Η λεύκανση, είναι μια διαδικασία με την οποία μπορούμε να βελτιώσουμε το χρώμα και τη φωτεινότητα των δοντιών, έως και 8 τόνους. Επιδρά αποκλειστικά και μόνο στο χρώμα των φυσικών δοντιών και δεν διορθώνει κανενός  άλλου είδους οδοντικού προβλήματος.

Ο οδοντικός αποχρωματισμός, μπορεί να οφείλεται σε πολλούς παράγοντες,  όπως: στις διατροφικές μας συνήθειες, στο κάπνισμα, στην κατανάλωση αναψυκτικών, ποτών, καφέ, τσάι κ.α.  Μπορεί επίσης, να οφείλεται σε τραυματισμούς, στη λήψη κάποιων φαρμάκων, στην ύπαρξη κάποιας γενετικής προδιάθεσης, στην  ηλικία και φυσικά, στην κακή στοματική υγιεινή.

Στο Samos Dental Experts,  χρησιμοποιούμε τις ακόλουθες τεχνικές λεύκανσης:

Με KTP Laser, για μια δυναμική λεύκανση και ως δεύτερη επιλογή, η χρήση εξατομικευμένων ναρθήκων, τους οποίους εφαρμόζουμε για κάποιες συνεχόμενες μέρες στο σπίτι.

 Ωστόσο, όταν επιθυμούμε ένα  εκτυφλωτικό λευκό, τότε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε  την λεύκανση με Laser, σε συνδυασμό με τους εξατομικευμένους νάρθηκες στο σπίτι.

Η απάντηση είναι όχι. Η λεύκανση επηρεάζει μόνο το χρώμα των φυσικών δοντιών. Για αυτόν λοιπόν τον λόγο, τα άτομα που έχουν προσθετικές αποκαταστάσεις (ή εμφράξεις σύνθετων ρητινών σε πρόσθια δόντια), θα πρέπει να συζητήσουν με τον οδοντίατρό τους,  το ενδεχόμενο της αντικατάστασης αυτών.

Για να είναι αποτελεσματική η θεραπεία, πρέπει ο λευκαντικός παράγοντας (τζελ) να τοποθετείται σε καθαρούς οδοντικούς ιστούς. Αυτό σημαίνει, απουσία μικροβιακής πλάκας και τρυγίας, ώστε να εισχωρήσει στο εσωτερικό του δοντιού. Γι’ αυτό συνήθως, προηγείται   επαγγελματικός καθαρισμός της στοματικής κοιλότητας.

Μετά τη λεύκανση, το χρώμα που επιτυγχάνεται σταθεροποιείται σε δύο βδομάδες. Κατά τη διάρκεια ολόκληρης της διαδικασίας, συνίσταται η αποφυγή χρήσης καπνού, κόκκινου κρασιού, τσαγιού και τροφών με χρωστικές ουσίες.

Επιτρέπεται σε ασθενείς άνω των 18 ετών.

  1. Έγκυες ή γυναίκες σε θηλασμό.
  2. Παιδιά ηλικίας κάτω των 18 ετών.
  3. Ασθενείς με εξαιρετικά ευαίσθητα δόντια
  4. Ασθενείς με προσθετική αποκατάσταση, διότι το υλικό δεν λευκαίνει τα υλικά αποκαταστάσεων.
  5. Άτομα με αλλεργία στο υπεροξείδιο

Το πόσο χρονικό διάστημα θα διαρκέσει το αποτέλεσμα της λεύκανσης, διαφέρει από άτομο σε άτομο και  εξαρτάται κυρίως από τη διατροφή , τις συνήθειές του και την φροντίδα που θα δώσει στα δόντια του.

 Η λεύκανση προφανώς, θα επηρεαστεί αρνητικά στην περίπτωση που καταναλώνετε συχνά πολύ καφέ, κρασί, αναψυκτικά, εάν καπνίζετε και θα χρειαστείτε πιο σύντομα επαναληπτική λεύκανση (λεύκανση συντήρησης) σε σχέση με άτομα που δεν έχουν τις παραπάνω συνήθειες.

 Έρευνες έχουν δείξει πως το αποτέλεσμα της λεύκανσης των δοντιών, διαρκεί συνήθως για 3-4 χρόνια. Σε άτομα όμως, με τις παραπάνω συνήθειες διαρκεί συνήθως 1-2 χρόνια. Παρ όλα αυτά, σε καμία περίπτωση το χρώμα δεν επανέρχεται σε αυτό που ήταν πριν τη λεύκανση, απλά υποτροπιάζει ελαφρώς.

Ναι σε όλες τις περιπτώσεις.

Είναι ευκολότερη η λεύκανση στα κίτρινα δόντια, δυσκολότερη στα καφέ και ακόμη δυσκολότερη στα γκρι και χρώσεις τετρακυκλίνης. Σίγουρα όμως, θα αλλάξει σε μικρότερο ή μεγαλύτερο βαθμό το χρώμα.

Φυσικά, αρκεί να πραγματοποιείται υπό την επίβλεψη και τη σύμφωνη γνώμη του οδοντιάτρου, ο οποίος καθορίζει τον τρόπο και τον χρόνο που θα ξαναγίνει η λεύκανση.

Ναι, η λεύκανση θεωρείται μια γενικά  ανώδυνη διαδικασία, ωστόσο ενδέχεται να δημιουργήσει σε ορισμένα άτομα ευαισθησία στα δόντια τους, όταν αυτά έχουν υποστεί κατάγματα, ή έχουν εκτεθειμένες ρίζες. Σε αυτή την περίπτωση, συνήθως η ευαισθησία αυτή, είτε υποχωρεί αμέσως μετά με τη λεύκανση, είτε διαρκεί για λίγες ώρες μετά.

Το κόστος, εξαρτάται από την τεχνική ή το συνδυασμό τεχνικών που θα εφαρμοστούν, τα υλικά που θα χρησιμοποιήσει ο οδοντίατρος και από τις εξατομικευμένες ανάγκες και απαιτήσεις του ασθενή.