Mobile down

ΑΟΡΑΤΗ ΟΡΘΟΔΟΝΤΙΚΗ

Τέλειο Χαμόγελο χωρίς σιδεράκια!

 

Η τεχνική της αόρατης ορθοδοντικής, Invisalign, χωρίς σιδεράκια, μεταμορφώνει το χαμόγελό σας, χρησιμοποιώντας μια σειρά από εξατομικευμένους νάρθηκες.

 

 

Η θεραπεία γίνεται “μυστικά και αόρατα”, δίχως να μας προβληματίζει το αισθητικό κομμάτι, όπως με τα κλασικά μεταλλικά σιδεράκια, ειδικά εάν το επιλέξει κάποιος ενήλικας. Το Invisalign, είναι το καινοτόμο σύστημα, που άλλαξε εξ ολοκλήρου την ορθοδοντική και τον τρόπο μετακίνησης των δοντιών! Ο ασθενής, έχει την επιλογή πριν ακόμη ξεκινήσει τη θεραπεία του, να παρακολουθήσει με ειδικό λογισμικό στον υπολογιστή,  τη σταδιακή μετακίνηση των δοντιών του.

Συνεπώς, του δίνεται η δυνατότητα να είναι πλήρως ενημερωμένος για το χρονικό διάστημα της θεραπείας, αλλά και για το τελικό επιθυμητό αποτέλεσμα του χαμόγελού του.

Ερωτήσεις και απαντήσεις

Αόρατη ορθοδοντική ή ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια, αποκαλούμε τη διαδικασία αποκατάστασης ορθοδοντικών ανωμαλιών, με τη χρήση λεπτών διαφανών ναρθήκων. Οι νάρθηκες αυτοί, τοποθετούνται διαδοχικά στο στόμα του ασθενούς και μετακινούν προοδευτικά τα δόντια προς την επιθυμητή θέση, οι οποίοι κατασκευάζονται εξατομικευμένα για κάθε περίπτωση. Χρησιμοποιώντας τις τελευταίες εξελίξεις της 3D υπολογιστικής τεχνολογίας , σε συνδυασμό με τις κατευθυντήριες οδηγίες του σχεδίου θεραπείας, δημιουργείται από εξειδικευμένο εργαστήριο μια σειρά ναρθήκων , οι οποίοι ασκούν δυνάμεις στα δόντια, αναγκάζοντάς τα να μετακινηθούν. Ο κάθε νάρθηκας είναι διαφορετικός από τον προηγούμενο , καθώς αντιστοιχεί σε διαφορετικό βήμα μετακίνησης των δοντιών. Έτσι , αλλάζοντας νάρθηκες στη διάρκεια της θεραπείας, τα δόντια σταδιακά μετακινούνται στις επιθυμητές θέσεις.

 • Η αόρατη ορθοδοντική υπερτερεί αισθητικά από τα κλασικά σιδεράκια καθώς , οι διαφανείς νάρθηκες δεν γίνονται αντιληπτοί από τους άλλους.
 • Ο ασθενής μπορεί να τους αφαιρέσει όταν έχει κάποιο σημαντικό ραντεβού ή κάποια κοινωνική δραστηριότητα.
 • Κατά τη διάρκεια του γεύματος, ο ασθενής έχει τη δυνατότητα να τους αφαιρέσει και έτσι δεν επηρεάζεται η μάσηση.
 • Δεν επηρεάζεται το βούρτσισμα. Η στοματική υγιεινή μπορεί να πραγματοποιηθεί κανονικά, σε αντίθεση με τα κλασικά σιδεράκια που δυσκολεύουν τον καθαρισμό και ευνοούν την κατακράτηση τροφών και πλάκας.
 • Δεν υπάρχει πόνος, δυσφορία ή τραυματισμός των ούλων, όπως με τα κλασικά σιδεράκια.
 • Είναι κατάλληλη θεραπεία ακόμα και για εγκύους, αλλεργικούς, ενήλικες, παιδιά και άτομα με περιοδοντίτιδα.
 • Η αόρατη ορθοδοντική αποτελεί μια γρήγορη, αποτελεσματική και ελεγχόμενη θεραπεία, καθώς οι νάρθηκες κατασκευάζονται από ειδικό software, για αυτό η εφαρμογή τους είναι ακριβής και τα δόντια μετακινούνται με απόλυτα ελεγχόμενο τρόπο στις νέες τους θέσεις.
 • Απαιτούνται ελάχιστες επισκέψεις στο ιατρείο, σε αντίθεση με την κλασική ορθοδοντική που χρειάζονται ρυθμίσεις, σφίξιμο συσκευών, αλλαγές συρμάτων κλπ.
 • Η ορθοδοντική χωρίς σιδεράκια με την Invisalign, κυλάει ανώδυνα στο χρόνο, χωρίς να επηρεάζεται καθόλου η κοινωνική σας ζωή.

Μια μέση θεραπεία, μπορεί να διαρκέσει 3-10 μήνες. Φυσικά, η διάρκεια και το ακριβές κόστος της θεραπείας, καθορίζονται κάθε φορά, από την περιπλοκότητα, το είδος του προβλήματος, και τη διάρκεια της θεραπείας.

Στην πρώτη επίσκεψη, παίρνουμε φωτογραφίες των δοντιών, ακτινογραφίες, και ψηφιακές σαρώσεις , εξετάζουμε τα δόντια και την σύγκλειση του ασθενούς . Οι καταγραφές αυτές, θα χρησιμοποιηθούν για να δημιουργήσουμε ένα πλάνο θεραπείας  ClinChecK 3D®, αποκλειστικά για σας .

Μετά την προσαρμοσμένη κατασκευή και αποστολή των ειδικών διαφανών ναρθήκων από ειδικό πιστοποιημένο εργαστήριο, ο ασθενής λαμβάνει μια σειρά από νάρθηκες που θα φορά καθημερινά και θα αλλάζει κατά μέσο όρο κάθε 1 – 2 εβδομάδες.

Οι νάρθηκες αυτοί εφαρμόζονται διαδοχικά στον ασθενή και σταδιακά , μετακινούν και ισιώνουν τα στραβά δόντια , χωρίς να χρησιμοποιούνται τα κλασικά  ‘’σιδεράκια’’. Κάθε δύο εβδομάδες, ο ασθενής αντικαθιστά τους παλιούς νάρθηκες με καινούριους, που θα συνεχίσουν τη μετακίνηση των δοντιών του . Έτσι, συνεχίζεται η πρόοδος της θεραπείας με την ανά δύο εβδομάδες εναλλαγή των ναρθήκων , μέχρι τη στιγμή που οι τελευταίοι νάρθηκες θα επιφέρουν το τελικό ίσιωμα των δοντιών  ,μετακινώντας τα στις τελικές τους ίσιες θέσεις.

Λόγω του γεγονότος ότι οι νάρθηκες είναι διαφανείς , άνετοι και κινητοί , δεν ενοχλούν στην καθημερινή ζωή , ούτε στο φαγητό , ή τις άλλες δραστηριότητες και χωρίς να αλλάζει η ποιότητα ζωής των ασθενών.

Η θεραπεία Invisalign είναι και για παιδιά , μαθητές , εφήβους και νέους γενικότερα.

Το κύριο πλεονέκτημα της μεθόδου Invisalign για παιδιά και εφήβους, είναι ότι συμβαδίζει με την αυτοπεποίθηση και τις ανάγκες της ηλικίας. Με τους νάρθηκες μπορούμε να ισιώσουμε τα δόντια κάθε ηλικίας χωρίς κανείς να το καταλάβει !

 • Είναι σχεδόν αόρατοι, οπότε οι άλλοι δεν τους βλέπουν.
 • Έχουν ελάχιστη πίεση στα δόντια και δεν προκαλούν τραυματισμούς.
 • Κατασκευασμένοι για εφήβους που θέλουν αυτοπεποίθηση στην κοινωνική τους ζωή.
 • Παρέχουν καλύτερη στοματική υγιεινή. Μπορεί ο ασθενής να τους βγάζει την ώρα του φαγητού, προσφέροντάς του άνεση , χωρίς να αφήνει ίχνη τροφής.
 • Ειδικά χαρακτηριστικά που έχουν σχεδιαστεί για να υποδέχονται την ανατολή νέων δοντιών , κάτι που είναι συνηθισμένο στους εφήβους. 

Με τους νάρθηκες Invisalign, υπάρχει η δυνατότητα να γίνει ακόμα και προληπτική ορθοδοντική θεραπεία σε παιδιά, που ακόμη δεν έχουν αλλάξει πολλά δόντια.

Σε παιδιά που έχουν ανατείλει όλα τα δόντια , η θεραπεία με νάρθηκες χρησιμοποιείται ως μια πλήρης ορθοδοντική θεραπεία.