Mobile down

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ

3D Dental Scanner - Ρομποτική οδοντιατρική

Λαμβάνουμε αποτυπώματα του στόματός σας, γρήγορα, εύκολα, ανώδυνα και με απόλυτη ακρίβεια…

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Το οδοντιατρείο διαθέτει οδοντιατρική μονάδα της αμερικάνικης εταιρείας A-DEC , που είναι η πλέον γνωστή…

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Οι ηλεκτρικες χειρολαβες υψηλων ταχυτητων τροφοδοτουνται απο κινητηρα υψηλοτερης ροπης…

LASER ΕΡΒΙΟΥ

Τα κυριότερα Laser ερβίου είναι το Er:YAG Laser με μήκος κύματος 2940nm, και το Er,Cr:YSGG Laser με μήκος κύματος…

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

Ακολουθείται αυστηρό πρωτόκολλο προετοιμασίας των εργαλείων, σύμφωνα με τα διεθνή…

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Samos Dental Experts, διαθέτουμε ενδοστοματικό μηχάνημα ψηφιακής ακτινογραφίας με αισθητήρα CCD…

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΣ ΑΚΡΟΡΡΙΖΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΤΕΡ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ

Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση) προϋποθέτει την μέτρηση του μήκους των ριζικών σωλήνων…

ΕΜΦΡΑΞΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΓΟΥΤΑΠΕΡΚΑ

Με την τεχνική της θερμοπλαστικοποιημένης γουταπέρκας, κατά την ενδοδοντική θεραπεία, επιτυγχάνουμε…

ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Η ενδοστοματική κάμερα είναι μια συσκευή στο σχήμα και το μέγεθος ενός στυλό ,με την οποία…

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Επιτυγχάνεται η αποτρύγωση (καθαρισμός) των δοντιών, με παλμικές κινήσεις και υδροβολή…

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΔΟΒΟΛΗΣ

Επιτυγχάνεται η επιφανειακή αφαίρεση χρωστικών ουσιών που έχουν εναποτεθεί από…

Laser ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ KTP

Το KTP Laser  έχει μήκος κύματος  532nm,  και μπορεί να είναι είτε παλμικό, είτε συνεχές…

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΜΟΤΕΡ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Χειρουργικό μοτέρ KAVO EXPERTsurg . Ισχυρό μοτέρ με 5,5 Ncm μέγιστη ροπή και εύρος…

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ

Στο ιατρείο μας διαθέτουμε καθαριστή αέρα Winix o οποίος είναι αποτελεσματικός …

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΣΑΡΩΤΗΣ/ Ρομποτική 3d Τεχνολογία

Λαμβάνουμε αποτυπώματα του στόματός σας, γρήγορα, εύκολα, ανώδυνα και με απόλυτη ακρίβεια!

Στο Samos Dental Experts εκσυγχρονιζόμαστε συνεχώς και προχωράμε μπροστά με στόχο να παρέχουμε υπηρεσίες υψηλής ποιότητας! Με την ένταξη του έγχρωμου, υψηλής ακρίβειας και εντυπωσιακής ταχύτητας ενδοστοματικού σαρωτή Trios  τελευταίας τεχνολογίας στον εξοπλισμό μας, κάνουμε άλλο ένα βήμα στην ψηφιακή οδοντιατρική!

 

Με τη χρήση του ενδοστοματικού σαρωτή,  επιτυγχάνουμε με μεγάλη ακρίβεια 3d απεικόνιση των αποτυπωμάτων μας, αποφεύγοντας να χρησιμοποιούμε δισκάρια αποτύπωσης που τις περισσότερες φορές αφήνουν μια δυσάρεστη αίσθηση στο στόμα των ασθενών. Αντιθέτως, με τον ψηφιακό σαρωτή, προσφέρουμε στον ασθενή μια αξέχαστη εμπειρία , γρήγορα, άνετα με ακριβή ψηφιακά αποτυπώματα σε αληθινά χρώματα!

Πού χρησιμοποιείται ο ψηφιακός σαρωτής/ Ρομποτική 3D τεχνολογία;

 • Σε όλες τις προσθετικές/αισθητικές οδοντιατρικές θεραπείες
 • Στην ορθοδοντική θεραπεία Invisalign
 • Στο ψηφιακό σχεδιασμό χαμόγελου (Smile Design)

 Πλεονεκτήματα του ενδοστοματικού ψηφιακού σαρωτή :

Γρήγορος:

 • Μέσω της 3D ρομποτικής τεχνολογίας, λαμβάνουμε τα αποτυπώματα των δοντιών σας για τις προσθετικές/αισθητικές αποκαταστάσεις μέσα σε μόλις λίγα λεπτά, μειώνοντας κατακόρυφα τις επισκέψεις στον οδοντίατρο!
 

Απόλυτη ακρίβεια:

 • Ο ψηφιακός σαρωτής προσφέρει στην αποτύπωση των δοντιών σας ασύγκριτη ακρίβεια σε σχέση με την κλασική μέθοδο.
 

Άνετη, εύκολη θεραπεία:

 • Η κλασική λήψη αποτυπωμάτων των δοντιών για αρκετούς ασθενείς είναι μια άβολη διαδικασία. Μέσω όμως του ψηφιακού σαρωτή, λαμβάνουμε τα αποτυπώματα του στόματος, ψηφιακά, δίχως υλικά, προσφέροντας στον ασθενή μια πραγματικά άνετη και ευχάριστη εμπειρία!
 

Πολυχρηστικός:

 • Ο ψηφιακός σαρωτής χρησιμοποιείται για όλες τις περιπτώσεις που απαιτείται η λήψη αποτυπωμάτων των δοντιών σας, με στόχο στη συνέχεια να δημιουργήσουμε ένα εξατομικευμένο πλάνο θεραπείας με βάση τις αποκλειστικά δικές σας ανάγκες!;y

ΟΔΟΝΤΙΑΤΡΙΚΗ ΜΟΝΑΔΑ

Το Samos Dental Experts, διαθέτει οδοντιατρική μονάδα της αμερικάνικης εταιρείας A-DEC , που είναι η πλέον γνωστή και αξιόπιστη στον τομέα της υψηλής οδοντιατρικής τεχνολογίας σε παγκόσμιο επίπεδο. Απόδοση, ταχύτητα, υγιεινή, άνεση και εργονομία, αποτελούν πλεονεκτήματα που αδιαμφισβήτητα, εκτιμούν οι ασθενείς μας. Όλες οι λειτουργίες της μονάδας, ελέγχονται από τον ποδοδιακόπτη, ώστε ο γιατρός να έρχεται σε επαφή μόνο με αποστειρωμένες επιφάνειες κατά τη διάρκεια της συνεδρίας. Η μονάδα A-DEC, διαθέτει υποδειγματικά συστήματα απολύμανσης, που εξασφαλίζουν απόλυτη υγιεινή στις αναρροφήσεις και στα συστήματα που καταλήγουν στις χειρολαβές. Στο μηχάνημα, έχει προσαρτηθεί οθόνη υπολογιστή για την απεικόνιση της ψηφιακής ακτινογραφίας και την προβολή της κλινικής εικόνας από την ενδοστοματική κάμερα, ώστε ο ασθενής να πληροφορείται άμεσα για την κατάσταση των δοντιών του και ο γιατρός να επεξεργάζεται ταχύτατα τις πληροφορίες που χρειάζεται. Το μοντέλο A-DEC που διαθέτουμε, είναι σχεδιασμένο με άψογο design, με αποτέλεσμα ο ασθενής να χαλαρώνει, να αισθάνεται άνετα και να βιώνει μια ευχάριστη οδοντιατρική εμπειρία.

 

 

ΗΛΕΚΤΡΙΚΕΣ ΧΕΙΡΟΛΑΒΕΣ ΥΨΗΛΩΝ ΤΑΧΥΤΗΤΩΝ

Οι ηλεκτρικές χειρολαβές υψηλών ταχυτήτων τροφοδοτούνται από κινητήρα υψηλότερης ροπής και ακρίβειας από αυτόν που φέρουν οι παραδοσιακές χειρολαβές αέρα, γεγονός που αυξάνει την ποιότητα της οδοντιατρικής εργασίας και μειώνει το χρόνο του ασθενή στην οδοντιατρική καρέκλα. Οι χειρολαβές είναι σχεδιασμένες με γωνία κεφαλής τέτοια, ώστε να βοηθούν το γιατρό να έχει πρόσβαση ακόμα και στις πιο δυσπρόσιτες οπίσθιες περιοχές και φέρουν φως τεχνολογίας LED,που προφέρει ορατότητα ακόμα και στα πιο σκοτεινά σημεία της στοματικής κοιλότητας. Οι συχνότητες στις οποίες λειτουργούν οι ηλεκτρικές χειρολαβές τις κάνουν σχεδόν αθόρυβες, με αποτέλεσμα να γίνονται αμέσως αποδεκτές από τον ασθενή. Όλες οι χειρολαβές και τα κοπτικά εργαλεία αποσπούνται από την έδρα και αποστειρώνονται σε αυτόκαυστο κλίβανο, διασφαλίζοντας απόλυτα την υγεία των ασθενών μας.

Laser Eρβίου

 Τα κυριότερα Laser ερβίου είναι το Er:YAG Laser με μήκος κύματος 2940nm, και το Er,Cr:YSGG Laser με μήκος κύματος 2780 nm. Και τα δυο αυτά μήκη κύματος, ανήκουν στο υπέρυθρο φάσμα και είναι αόρατα από το ανθρώπινο μάτι. Πρόκειται για δυο παλμικά Laser σκληρών και μαλακών ιστών, που χρησιμοποιούνται σε πάρα πολλές εφαρμογές στην Οδοντιατρική και κυρίως στην Οδοντική Χειρουργική (σφραγίσματα), στην Περιοδοντολογία, στην Αισθητική Οδοντιατρική (παρασκευή δοντιών για αισθητικές όψεις-ένθετα-επένθετα, αδροποίηση για “bonding”, πλαστικές επεμβάσεις κ.λ.π.), στη θεραπεία της άφθας και του έρπητα, στην αντιμετώπιση αυχενικών υπερευαισθησιών των δοντιών, και στη Χειρουργική του στόματος. Μια από τις κυριότερες χρήσεις των Laser ερβίου, είναι στην Οδοντική Χειρουργική, όπου χρησιμοποιούνται για την ανώδυνη αντικατάσταση του τροχού κατά την παρασκευή των δοντιών για σφραγίσματα. Τα δυο αυτά μήκη κύματος και κυρίως το Er:YAG Laser των 2940nm, έχουν πολύ μεγάλο δείκτη απορρόφησης στο νερό (που φυσικά αποτελεί κύριο συστατικό του οργανισμού μας) και στον υδροξυαπατίτη (που αποτελεί κύριο συστατικό των δοντιών), και πάρα πολύ μικρό βάθος διείσδυσης. Ενώ η αρχική χρήση αυτών των Laser τον περασμένο αιώνα, βασίστηκε σχεδόν αποκλειστικά στην απορρόφηση του μήκους κύματος από αυτά τα δυο εσωτερικά συστατικά των ιστών (νερό και υδροξυαπατίτη), σήμερα η χρήση τους βασίζεται σχεδόν αποκλειστικά στην απορρόφηση του μήκους κύματος από το νερό και μάλιστα όχι μόνο του ιστού, αλλά σε μεγάλο βαθμό από το νερό του εξωτερικού spray που τροφοδοτεί το ίδιο το Laser. Γι’ αυτό το λόγο και σε συνδυασμό με τα εξαιρετικά μικρά εύρη παλμού (μερικά εκατομμυριοστά του δευτερολέπτου), τα σημερινά Laser ερβίου είναι ανώδυνα.

 Ειδικά, το Er:YAG Laser των 2940nm που έχει τον μεγαλύτερο δείκτη απορρόφησης στο ίδιο το νερό (Η2Ο), πολύ μικρότερα εύρη παλμού και το μικρότερο βάθος διείσδυσης, είναι τελείως ανώδυνο, ενώ για το Er,Cr:YSGG Laser των 2780nm, που έχει μεγαλύτερο δείκτη απορρόφησης στις ρίζες (OH)-, μπορεί να χρειαστεί αναισθησία σε ένα πολύ μικρό ποσοστό σφραγισμάτων.

 Επειδή, εκτός από τους μαλακούς, και οι σκληροί ιστοί του στόματος (δηλαδή τα δόντια μας, το οστό, καθώς και η οδοντική τρυγία) περιέχουν νερό, τα δυο αυτά Laser, είναι τα κατεξοχήν Laser σκληρών ιστών. Και μάλιστα, επειδή η τερηδόνα περιέχει πολύ περισσότερο νερό από ότι η υγιής οδοντίνη και αδαμαντίνη (σμάλτο), τα Laser αυτά με σωστή ρύθμιση των παραμέτρων τους, μπορούν να χρησιμοποιηθούν για την επιλεκτική αφαίρεση μόνο της τερηδόνας, γεγονός που σε συνδυασμό με την αυξημένη αδροποιητική τους ικανότητα και την αποστείρωση της κοιλότητας που παρέχουν, σημαίνει μικρότερα, ομορφότερα και ασφαλέστερα σφραγίσματα. Το σπουδαιότερο σημείο της χρήσης αυτών των Laser, αποτελεί το γεγονός, ότι επειδή το βάθος διείσδυσής τους είναι πάρα πολύ μικρό και η σημερινή τεχνολογία μας παρέχει τη δυνατότητα να έχουμε χρονικά εύρη παλμού κατά πολύ μικρότερα από τον χρόνο που χρειάζεται το νεύρο του δοντιού να αντιληφθεί το ερέθισμα, το νεύρο δεν αισθάνεται καμία θερμική μεταβολή και γι’ αυτό το λόγο τα Laser αυτά και κυρίως το Er:YAG Laser, είναι τελείως ανώδυνα. Με τον ίδιο τρόπο και βασιζόμενοι στον ίδιο μηχανισμό απορρόφησης και βάθους διείσδυσης, μπορούμε με τα Laser αυτά να αφαιρέσουμε και τα παλιά άσπρα σφραγίσματα, φυσικά και πάλι ανώδυνα. Δηλαδή, με το Er:YAG Laser, ο οδοντιατρικός τροχός αποτελεί παρελθόν. Μοναδικός περιορισμός είναι τα παλιά μεταλλικά μαύρα σφραγίσματα, γιατί επειδή το Laser είναι φώς, το μέταλλο του σφραγίσματος λειτουργεί σαν καθρέφτης και το Laser αντανακλάται επάνω του, οπότε η αφαίρεση του σφραγίσματος γίνεται προσεκτικά με τον τροχό – χωρίς αυτό να σημαίνει πόνο, γιατί τροχίζουμε το σφράγισμα και όχι το δόντι – και στη συνέχεια μπορούμε να αφαιρέσουμε ανώδυνα την τερηδόνα με το Laser.

 Φυσικά, τα Laser ερβίου είναι και Laser μαλακών ιστών, καθώς και οι μαλακοί ιστοί (βλεννογόνος, ούλα, δέρμα κ.λπ.) περιέχουν μεγάλο ποσοστό νερού. Το γεγονός ότι συνδυάζουν την ικανότητα κοπής και μαλακών και σκληρών ιστών, κάνει τα Laser ερβίου εξαιρετικά χειρουργικά εργαλεία. Επιπλέον, επειδή και τα μικρόβια περιέχουν νερό, οπουδήποτε χρησιμοποιηθεί ένα Laser ερβίου, έχουμε και πλήρη αποστείρωση της περιοχής, ενώ λόγω της ισχυρής αναισθητικής – αναλγητικής δράσης και της αυξημένης αναπλαστικής ικανότητας των Laser ερβίου, ο μετεγχειρητικός πόνος είναι πολύ μικρότερος και οι πληγές επουλώνονται πολύ πιο γρήγορα, σε σχέση με τις συμβατικές χειρουργικές μεθόδους. Μια από τις πιο χαρακτηριστικές και εντυπωσιακές χειρουργικές εφαρμογές του Er:YAG Laser, είναι στη θεραπεία της περιστεφανίτιδας. Η περιστεφανίτιδα, είναι μια πάθηση που εμφανίζουν οι σωφρονιστήρες (φρονιμίτες), κατά την οποία ο φρονιμίτης σκεπάζεται από μια πολύ επώδυνη καλύπτρα και ο ασθενής δυσκολεύεται ακόμη και να ανοιγοκλείσει το στόμα, ενώ έχει και την τάση να υποτροπιάζει συχνά. Πολλές φορές, η μοναδική ουσιαστική λύση είναι η εξαγωγή του δοντιού, καθώς οι συνηθισμένες θεραπευτικές λύσεις ανακουφίζουν μόνο προσωρινά. Η εκτομή της καλύπτρας με το Er:YAG Laser, γίνεται χωρίς αναισθησία, και ο ασθενής όχι μόνο δεν πονάει, αλλά ταυτόχρονα ανακουφίζεται αυτόματα από τον πόνο που τον ταλαιπωρούσε μέχρι εκείνη τη στιγμή. Μετά από 3-4 ημέρες δεν υπάρχει ούτε σημάδι της επέμβασης στο στόμα και η πάθηση θα αργήσει πάρα πολύ να υποτροπιάσει, ενώ με την κατάλληλη στοματική υγιεινή από τον ασθενή, μπορεί να μην υποτροπιάσει ποτέ ξανά.

ΑΠΟΣΤΕΙΡΩΣΗ

Ακολουθείται αυστηρό πρωτόκολλο προετοιμασίας των εργαλείων, σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα. Όλα τα εργαλεία καθαρίζονται μέσα σε λουτρό υπερήχων και στη συνέχεια συσκευάζονται σε ειδικούς φάκελους αποστείρωσης. Ακολουθεί ο κλιβανισμός των εργαλείων σε αυτόκαυστο κλίβανο,(κατηγορία Β- την ασφαλέστερη πιστοποιημένη κατηγορία κλιβάνων) , υψηλής τεχνολογίας που επιτυγχάνει την πλήρη και αποτελεσματική αποστείρωση των εργαλείων , εξασφαλίζοντας απόλυτα την υγεία των ασθενών μας.

ΨΗΦΙΑΚΗ ΑΚΤΙΝΟΓΡΑΦΙΑ

Στο Samos Dental Experts, διαθέτουμε ενδοστοματικό μηχάνημα ψηφιακής ακτινογραφίας με αισθητήρα CCD, το οποίο είναι ένα ψηφιακό ακτινολογικό μηχάνημα τελευταίας γενιάς BELMONT PHOT-XII και με το οποίο λαμβάνουμε υψηλής ευκρίνειας ψηφιακές ακτινογραφίες, εκθέτοντας τον ασθενή στην ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία, η οποία είναι 80%-90% λιγότερη από τις κοινές ακτινογραφίες. Οι ακτινογραφίες εμφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου στην οθόνη του υπολογιστή, χωρίς να έχουμε καθυστέρηση ,όπως γίνεται με τις κλασσικές ακτινογραφίες. Με τις ψηφιακές ακτινογραφίες, συλλέγουμε λεπτομέρειες σημαντικές για την κατάσταση των δοντιών και των γνάθων, διερευνώντας έτσι, ότι δεν μπορούμε να δούμε με την κλινική εξέταση, γεγονός που αυξάνει καθοριστικά τα πλαίσια της ακριβούς διάγνωσης. Έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε μια εικόνα, να τη δούμε προσομοιωμένη τρισδιάστατα και να κάνουμε μετρήσεις, μειώνοντας το χρόνο εργασίας και αυξάνοντας την ποιότητα της θεραπείας.

Η διαφορά της ψηφιακής ακτινογραφίας με την απλή ακτινογραφία είναι ότι:

•       Οι ψηφιακές ακτινογραφίες μας προσφέρουν υψηλή ανάλυση και ευκρίνεια

•       Εκθέτουν τον ασθενή στην ελάχιστη δυνατή ακτινοβολία, η οποία είναι 80%-90% λιγότερη από τις κοινές ακτινογραφίες

•       Οι ψηφιακές ακτινογραφίες εμφανίζονται σε κλάσματα δευτερολέπτου στην οθόνη του υπολογιστή, χωρίς να έχουμε καθυστέρηση, όπως γίνεται με τις κλασικές ακτινογραφίες

•       Σχεδόν εκμηδενίζει τα τεχνικά σφάλματα των ακτινογραφικών λήψεων και την ανάγκη συχνών επαναλήψεων

•       Με τις ψηφιακές ακτινογραφίες, συλλέγουμε λεπτομέρειες σημαντικές για την κατάσταση των δοντιών και των γνάθων, διερευνώντας έτσι ότι δεν μπορούμε να δούμε με την κλινική εξέταση, γεγονός που αυξάνει καθοριστικά τα πλαίσια της ακριβούς διάγνωσης

•       Έχουμε τη δυνατότητα να επεξεργαστούμε μια εικόνα, να τη δούμε τρισδιάστατα και να κάνουμε μετρήσεις, μειώνοντας το χρόνο εργασίας και αυξάνοντας την ποιότητα της θεραπείας

ΨΗΦΙΑΚΟΣ ΕΝΤΟΠΙΣΤΗΣ ΑΚΡΟΡΡΙΖΙΟΥ ΚΑΙ ΜΟΤΕΡ ΕΝΔΟΔΟΝΤΙΑΣ

Η διαδικασία της ενδοδοντικής θεραπείας (απονεύρωση) προϋποθέτει την μέτρηση του μήκους των ριζικών σωλήνων των δοντιών. Στο Samos Dental Experts διαθέτουμε ψηφιακό εντοπιστή ακρίβειας, που μας δίνει άμεσα το μήκος του ριζικού σωλήνα, χωρίς να εκτεθούν οι ασθενείς μας σε ακτινοβολία. Το γεγονός αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό σε περιπτώσεις περιστατικών που αφορούν παιδιά ή έγκυες γυναίκες. Η ακριβής μέτρηση που επιτυγχάνουμε, μας επιτρέπει την τέλεια επεξεργασία και έμφραξη των ριζικών σωλήνων , με αποτέλεσμα την επίτευξη άρτιας ενδοδοντικής θεραπείας. Ο συνδυασμός του μηχανήματος, που διαθέτουμε στο ιατρείο, μέτρησης μήκους (μέχρι το ακρορρίζιο με ενσωματωμένο εντοπιστή ακρορριζίου ) με την ταυτόχρονη διάνοιξη του ριζικού σωλήνα, παρουσιάζει τεράστια πλεονεκτήματα και εξοικονομεί πολύτιμο χρονο, ενώ η ακρίβεια λειτουργίας του συστήματος εξασφαλίζει σίγουρα αποτελέσματα.

ΕΜΦΡΑΞΗ ΡΙΖΙΚΩΝ ΣΩΛΗΝΩΝ ΜΕ ΘΕΡΜΗ ΓΟΥΤΑΠΕΡΚΑ

Με την τεχνική της θερμοπλαστικοποιημένης γουαταπέρκας κατά την ενδοδοντική θεραπεία, επιτυγχάνουμε την ερμητική τελική έμφραξη των ριζικών σωλήνων.

ΕΝΔΟΣΤΟΜΑΤΙΚΗ ΚΑΜΕΡΑ

Η ενδοστοματική κάμερα είναι μια συσκευή στο σχήμα και το μέγεθος ενός στυλό ,με την οποία λαμβάνουμε εικόνες ή βίντεο μέσα από την στοματική κοιλότητα, που άμεσα απεικονίζονται στην οθόνη του υπολογιστή. Η μεγεθυμένη εικόνα διευκολύνει την ορατότητα σε δυσπρόσιτες περιοχές, με αποτέλεσμα να διαφωτίζονται και να διερευνώνται καλύτερα βλάβες, όπως ρωγμές και τερηδόνα ,που βρίσκονται κυρίως στην άπω επιφάνεια των οπισθίων δοντιών. Ιδιαίτερη σημασία έχει το γεγονός ότι οι φωτογραφίες μέσα από το στόμα ,επιτρέπουν και στον ίδιο τον ασθενή να δει και να κατανοήσει καλύτερα τι πραγματικά συμβαίνει ,αλλά και τι πρόκειται να γίνει στη στοματική του κοιλότητα.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΠΕΡΗΧΩΝ

Επιτυγχάνεται η αποτρύγωση ( καθαρισμός ) των δοντιών, με παλμικές κινήσεις και υδροβολή με αποτέλεσμα να αφαιρείται η πέτρα χωρίς πόνο, χωρίς ευαισθησία, υπερουλικά και υποουλικά.

ΣΥΣΤΗΜΑ ΣΟΔΟΒΟΛΗΣ

H συσκευή συνδέεται εύκολα στη θέση της χειρολαβής υψηλών ταχυτήτων και χρησιμοποιεί τις σκόνες AIR-FLOW, σε συνδυασμό  με ψεκασμό νερού. Ο ασθενής θα απολαύσει τη διαδικασία.

Η χρήση της σοδοβολής ενδείκνυται για τις παρακάτω εργασίες:

 • Αφαίρεση πλάκας για τοποθέτηση Sealants
 • Προετοιμασία οδοντικής επιφάνειας για συγκολλήσεις
 • Προετοιμασία οδοντικής επιφάνειας για τοποθέτηση ρητίνης για εμφράξεις
 • Αφαίρεση πλάκας και χρωστικών ουσιών σε ασθενείς με ορθοδοντικές εργασίες
 • Καθαρισμό πριν από τη συγκόλληση αγκίστρων σε ορθοδοντικές θεραπείες.
 • Καθαρισμό επιφάνειας εμφυτευμάτων πριν την τοποθέτηση
 • Καθαρισμό κηλίδων πριν τον προσδιορισμό του χρώματος των δοντιών του ασθενή
 • Αφαίρεση πλάκας πριν την φθορίωση
 • Αφαίρεση πλάκας και κηλίδων πριν από την λεύκανση των δοντιών
 • Αφαίρεση πλάκας και υπο-ουλικά, προλαμβάνοντας περιεμφυτευματίτιδες και πιθανές φλεγμονές

Laser ΜΑΛΑΚΩΝ ΙΣΤΩΝ KTP

Το KTP Laser  έχει μήκος κύματος  532nm,  και μπορεί να είναι είτε παλμικό, είτε συνεχές. 

 Το βασικό πλεονέκτημα του KTP Laser σε σχέση με τα υπόλοιπα Laser είναι ότι έχει τον υψηλότερο δείκτη απορρόφησης στις χρωστικές από όλα τα μήκη κύματος ( όπως Laser, συσκευές φωτοπολυμερισμού, λάμπες λεύκανσης) που χρησιμοποιούνται στην Οδοντιατρική. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα να έχει και την υψηλότερη απορρόφηση από τις χρωστικές των δοντιών και γι’ αυτό το λόγο τις αφαιρεί ταχύτερα, βαθύτερα και με πιο μακροχρόνια αποτελέσματα από κάθε άλλη συσκευή ή μέθοδο λεύκανσης. Το KTP Laser δίκαια θεωρείται σήμερα σαν το Laser της λεύκανσης!

Επομένως, το KTP Laser  εκτός από τις εφαρμογές του στην Αισθητική Οδοντιατρική , όπως είναι η Λεύκανση των δοντιών, χρησιμοποιείται ευρέως με μεγάλη επιτυχία και στις παρακάτω εξειδικευμένες θεραπείες:

Περιοδοντολογία : επιτυγχάνουμε αφαίρεση του κοκκιωματώδους ιστού και αποστείρωση των θυλάκων.

Ενδοδοντία : αποστείρωση ριζικών σωλήνων καλύτερα και σε μεγαλύτερο βάθος από όλους τους άλλους τρόπους , κατά τη διάρκεια της θεραπείας [απονεύρωση].

Απευαισθητοποίηση δοντιών

Αντιμετώπιση της άφθας : μειώνεται ο πόνος και η επούλωση είναι πιο γρήγορη, γίνεται πλήρης αποστείρωση της περιοχής, όχι μόνο της επέμβασης, αλλά και γύρω από αυτήν, λόγω του μεγάλου βάθους διείσδυσης του μήκους κύματος.

Αισθητική Οδοντιατρική (λεύκανση δοντιών, πλαστικές επεμβάσεις).

Χειρουργική : ουλεκτομή ουλοπλαστική , αφαίρεση μικρών διογκώσεων στους μαλακούς ιστούς του στόματος , παροχέτευση αποστημάτων.

ΧΕΙΡΟΥΡΓΙΚΟ ΜΟΤΕΡ ΕΜΦΥΤΕΥΜΑΤΩΝ

Χειρουργικό μοτέρ KAVO EXPERTsurg

 • Ισχυρό μοτέρ με 5,5 Ncm μέγιστη ροπή και εύρος στροφών από 0-40.000 rpm
 • One touch auto calibration: εγγύηση για απόλυτη ακρίβεια στην ταχύτητα και την ροπή, για μέγιστη ασφάλεια
 • Υψηλή απόδοση με 80 Ncm ροπής στο εργαλείο
 • Δυνατότητα θερμικής απολύμανσης και αποστείρωσης σε αυτόκαυστο
 • Υψηλή απόδοση με 80 Ncm ροπής στο εργαλείο

ΚΑΘΑΡΙΣΤΗΣ ΑΕΡΑ

Στο Samos Dental Experts, διαθέτουμε καθαριστή αέρα Winix, o οποίος είναι αποτελεσματικός στην εξουδετέρωση των ιών (περιλαμβανομένου του Covid – 19) , χάρη στο φίλτρο Hepa H13 και την πρωτοποριακή τεχνολογία Plasmawave που δημιουργεί υδροξύλια και εξουδετερώνει τα μικρόβια.